Фудбалски клуб Вождовац саопштио је данас да је Алекса Јанковић, који је у првом делу сезоне наступао за Телеоптик, прво појачање "змајева" у зимском прелазном року. Јанковић је, по речима спортског директора Јована Дамјановића, био и највећа жеља Вождовца у овом прелазном року.


"Презадовољни смо што можемо да озваничимо Алексин долазак у наш клуб. Морам да напоменем да је он био на врху наше листе жеља, јер се као фудбалер савршено уклапа у стил игре који гајимо, а који је постао препознатљив. И оно што је још важније, као човек се уклапа у наш играчки кадар и вредности које гајимо у клубу", рекао је Дамјановић.


Алекси Јанковићу ће ово бити први професионални уговор у каријери и због тога не крије велико задовољство.


"Пресрећан сам што долазим у клуб који је здрава фудбалска средина и у којој доказано млади играчи могу да напредују. Биће ми лако да се адаптирам јер познајем већину играча, старији фудбалери су ме сјајно прихватили и већ су ми пружили неколико савета. Као што рекох, ово је клуб у којем млади играчи добијају шансу, а ја ћу дати све од себе да своју искористим на најбољи могући начин", рекао је Јанковић.


Јанковић се већ прикључио тренинзима првог тима и заједно са екипом отпутоваће 19. јануара у Анталију, где ће Вождовац провести други део зимских припрема и одиграти четири контролне утакмице.