Тренер Арсенала Микел Артета извинио се због оштрог старта свог фудбалера Пјера Емерика Обамејанга у данашњој утакмици против Кристал Паласа и рекао да капитен није имао намеру да повреди противничког играча Макса Мејера.

Обамејанг је у другом полувремену добио црвени картон због оштрог старта на Мејеру. Судија му је прво показао жути картон, али је после употребе ВАР технологије променио одлуку и показао му црвени. Мејер је под незгодним углом изврнуо скочни зглоб и одмах је замењен.

Тренер Кристал Паласа Рој Хоџсон рекао је да је Мејер највероватније повредио лигаменте, пренео је Скај.

Артета се није жалио на искључење.

"Видео сам снимак, тај старт изгледа гадно, али знајући Обамејанга, није имао намеру тако да стартује. Жао ми је због тога. Надам се да фудбалер није повређен", рекао је Артета.

Утакмица је завршена нерешено 1:1. Арсенал је повео голом Обамејанга у 12. минуту, а изједначио је Џордан Ају у 54.

"Игра из првих 35 минута је онаква како бих волео да игра Арсенал. Били смо доминантни, контролисали утакмицу, на правим позицијама и добри у транзицији. После тога, у неким деловима меча смо правили прекршаје, давали им слободне ударце. Честитам противнику на првих 10 минута другог полувремена, пошто су убацивали лопту у шеснаестерац и избацили играча напред. Било нам је теже", рекао је Артета.

"Примили смо гол када смо били потпуно искључени и то је неприхватљво. Узнемирен сам због тога, али после примљеног гола смо реаговали заиста добро и после искључења Обамејанга, били смо тим који желим да будемо, пошто су сви играчи поново били у игри", додао је он.

Тренер Кристал Паласа Рој Хоџсон сложио се да је старт Обамејанга био за црвени картон, као и да није био намеран.

Упитан шта Мејер мисли о том старту, Хоџсон је рекао: "Није срећан".

"Изненађен сам само што смо дуго чекали одлуку о црвеном картону. Положај скочног зглоба није пријатан, бићу веома изненађен ако не буде оштећења лигамената. Морамо да сачекамо понедељак и извештај лекара", навео је Хоџсон.