Фудбалери Војводине почели су данас припреме за наставак сезоне, а главни циљ екипе Ненада Лалатовића је пласман у квалификације за Лигу Европе наредне сезоне.

Лалатовићу се на данашњем тренингу одазвало 19 играча: Младен Деветак, Ранко Веселиновић, Синиша Саничанин, Игор Јеличић, Никола Васиљевић, Аранђел Стојковић, Марко Ђуришић, Никола Дринчић, Миљан Вукадиновић, Миодраг Гемовић, Петар Бојић, Дејан Зукић, Марко Бјековић, Мирко Топић, Михајло Нешковић, Бојан Матић, Огњен Ђуричин, Немања Човић и Јован Кокир.

Због лекарских прегледа, одсутни су били голмани Емил Роцков, Никола Симић и Немања Тороман. Они ће се већ на поподневном тренингу прикључити екипи, објављено је на сајту клуба.

Новајлија на данашњем тренингу био је Миљан Вукадиновић (28), деснокрилни фудбалер који је у редове Војводине стигао из крушевачког Напретка. Он је потписао уговор до јуна 2022. године.

Такође, на данашњем тренингу појавио се и млади десни бек Марко Бјековић (19), који је претходну полусезону провео на позајмици у Кабелу, а остаје да се види да ли ће у наставку сезоне носити дрес Војводине или ће и други део првенства провести у тиму који се такмичи у Првој лиги Србије.

Уз дозволу тренера, данашње окупљање пропустили су Езе Винсент и Ђорђе Ђурић, који ће се већ за који дан придружити својим саиграчима, а на данашњем поподневном тренингу то треба да учини и Лазар Стојсављевић (21), доскорашњи штопер Њупорт Каунтија, тренутно 14-пласираног тима енглеске четврте лиге. Прошле полусезоне, он је одиграо једну утакмицу за тај тим и очекује се да ће у наредним данима потписати професионални уговор са Војводином.

Што се тиче играча који су били чланови Војводине током јесени, изостали су Никола Петковић и Жељко Филиповић, који су раскинули уговоре, као и Милан Лазаревић, Немања Вучић и Немања Николић, на које Лалатовић више не рачуна.

По речима Лалатовића, овог јануара ће сигурно бити још активности по питању трансфера играча.

"Очекују нас тешке припреме, а за сада нам је дошао један нови играч. Очекујем да их дође још неколико, јер отишла су петорица, а колико их оде, толико треба и да их дође. Такође, све то треба припремити и уиграти, како бисмо на пролеће били они прави", рекао је Лалатовић.

Он је навео да је Вукадиновић квалитетан играч и да ће сигурно бити велико појачање.

"Док сам био тренер Чукаричког и Радничког, против мојих тадашњих тимова је био можда и најбољи на терену, те сам уверен да ће нам на крилним позицијама помоћи у борби за Европу", рекао је Лалатовић.

Лалатовић је најавио да ће у понедељак одржати састанак с председником клуба Војиславом Гајићем и генералним директором Душаном Бајатовићем у вези са довођењем још неких играча, првенствено Момчила Мркаића (Јавор), Богдана Младеновића (Жил Висенте), Марка Петковића (слободан играч) и Стефана Ђорђевића (Раднички).

Лалатовић је открио и то да је клуб у овом прелазном року добио одређене "конкретне милионске понуде" за Мирка Топића, али да је став клуба такав да он треба да остане играч Војводине бар до краја сезоне.

Фудбалери Војводине ће у ФЦ "Вујадин Бошков" тренирати до 23. јануара, а дан касније ће отпутовати на двонедељне припреме у Турску.