Генерални секретар Заједнице Суперлиге: Годину је обележило улагање у травнате терене

Тањуг

27. 12. 2019. у 14:20

Генерални секретар Заједнице Суперлиге: Годину је обележило улагање у травнате терене

Илустрација

ФК ТСЦ је најупечатљивији пример, због чињенице да је дебитант у најелитнијем такмичењу

Генерални секретар Заједнице Суперлиге Дарко Рамовш истакао је да су годину на измаку обележили партнерство са кинеском компанијом "Линглонг Тире", улагања у нове врхунске травнате подлоге на већем броју стадиона у Србији и европски успеси Црвене звезде и Партизана.


"Не треба заборавити ни најаву великих инфраструктурних пројеката везаних за изградњу и адаптацију стадиона у Србији, као и иницијативе за стварање новог модела приватизације клубова и промене модела третмана страних играчау нашем клупском фудбалу", рекао је Рамовш за сајт Суперлиге.


Према његовим речима, током претходне године виђен је велики број изузетно квалитетних утакмица у домаћем такмичењима.


"Навикли на високе стандарде када је речо Црвеној звезди, Партизану, Војводини или Радничком, али бих рекао да су Чукарички, ТСЦ и Вождовацпоказали највише озбиљности, континуитета, стабилности и резултата, како у такмичењу, тако и у свим клупским сегментима у којима раде и остварују резултате. Ипак, фудбалски клуб ТСЦ је најупечатљивијипример, због чињенице да је дебитант у најелитнијем такмичењу, а може у много чему бити пример за многе друге клубове или потенцијално нове улагачеу фудбал".


Он је додао да добри резултати српских екипа у УЕФА такмичењимаимају вишеструку важност,првенствено за њих саме, али уједно и за целокупан српски фудбал.


"Неопходно је имати још клубова који би својим резултатима у УЕФА такмичењимамогли јачати позицију свих нас. Забринут сам због начинана коју ћемо бити третирани у циклусу 2021.-2024.,јер ће бити отежанпут нашим клубовима за учешће у европским такмичењима, на начин на који смо навикли. Паралелно, отварање новог такмичења,Лиге конфедерација, даје нове могућности, па део тих промена за европски клупски фудбал, као и за нашеклубове, бити видљиви тек у наредном периоду", поручио је Рамовш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације