Друголигаш Кабел добија нови стадион са спортским центром

Тањуг

25. 12. 2019. у 13:20

У оквиру пројекта изградње и реконструкције спортских објеката у Србији, клуб из Лимана израдио је идејно решење обнове

Друголигаш Кабел добија нови стадион са спортским центром

Илустрација

Друголигаш Кабел из Новог Сада објавио је пројекат реконструкције спортског комплекса, међу којем је и нови фудбалски стадион са 2.500 места.


Кабелов план је да добије и нови помоћни терен са вештачком травом, спортском халом за футсал, фудбалску академију са интернатом и управну зграду.


ФК Кабел је, у оквиру пројекта изградње и реконструкције спортских објеката у Србији, израдио је идејно решење обнове и реконструкције свог спортског игралишта у новосадском насељу Лиман и представио пројекат изградње модерног спортског здања у складу са УЕФА стандардима.


"Оно што нам предстоји у наредном периоду је пре свега решавање имовинско-правних односа на земљишту комплекса у сарадњи са Градом Нови Садом, затим измена регулационог плана који ће омогућити изградњу предвиђених садржаја, потом израда пројектне документације и на крају сама обнова и реконструкције спортског комплекса. Лимани 1, 2, 3 и 4 одавно заслужују да добију један модеран спортски објекат", истиче Милош Никачев, председник Управног одбора ФК Кабел.


Никачев је поручио да очекује да све процедуре око изградње стадиона могу да буду завршене до старта сезоне 2021/2022.


Клуб планира да у заједничкој сарадњи са Градом Новим Садом, покрајинском администрацијом, републичким органима и Фудбалским савезом Србије, кроз УЕФА програм "Хет-Трик" затвори финансијску конструкцију за реализацију овог пројекта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Promet

25.12.2019. 14:13

Za pocetak bi mogli promeniti to ...mozda umesto Kabel neka bude Gajtan Novi Sad, ili Motika Novi Sad....ccccccc ko sve vodi klubove ccccc. FK Liman ili FK Sloga NS ali dje Kabel.....AC Kabel Milano....kako to zvuci? Za ostalo svaka cast. 4C