Фудбалер Челсија Вилијан (31) рекао је да би желео да остане у том лондонском клубу све док не напуни 40 година. Вилијан преговара са управом Челсија о новом уговору, пошто му актуелни уговор истиче на крају сезоне. Он у последње време игра добро, а у недељу је постигао оба гола у победи над Тотенхемом 2:0.


Вилијан може у јануару да преговара са страним клубовима, али је 31-годишњи Бразилац потврдио да преговара о останку на "Стамфорд бриџу".


"Сви знају да волим овај клуб и колико уживам играјући за Челси. Ако будем могао, остаћу овде све док не напуним 40 година, али фудбал није увек такав. Желим да останем пошто волим овде да играм. Није то само моја одлука, морамо заједно да одлучимо. Разговарали смо. Надам се да могу да кажем да ћу остати, али за сада не могу то кажем", рекао је Вилијан, пренео је „Скај“.


Вилијан је навео да фудбалске организације морају да учине више у борби против расизма, након што је његов саиграч Антонио Рудигер вређан током утакмице са Тотенхемом.


Лондонска полиција почела је истрагу и сарађује са Тотенхемом како би открила одговорне, а учествује и Фудбалски савез Енглеске.


У 63. минуту утакмице Рудигер је обавестио свог капитена да је претрпео увреде на расној основи, праћен је протокол Премијер лиге против дискриминације и навијачи су у три наврата опоменути.


Вилијан је рекао да не разуме како и зашто фудбалски навијачи на расној основи вређају противничке играче, када подржавају тамнопуте играче у свом тиму.


"То је разочаравајуће, не знам како људи могу да размишљају на такав начин. У њиховом тиму (Тотенхем) има црних играча. Мислим да сви заједно морамо то да зауставимо. То је срамота за свакога. То боли, не морају то мени да раде, раде мојим саиграчима и осећај је лош. На терену не можеш много о томе да размишљаш јер се онда не концентришеш на утакмицу. Надам се да ћемо видети више посла фудбалских федерација", навео је он.