ФУДБАЛЕРИ Војводине, трећепласирани на паузи, имају много разлога за задовољство. То потврђује Војислав Гајић, председник клуба који је јесен обележио веома добрим партијама са двоструко више освојених бодова него лане, и заузео позицију с које пут води у Европу.


- Радом и резултатима смо свакако задовољни, али на неким утакмицама, посебно на нашем "Карађорђу" можда је могло и боље - каже Гајић. - Ипак, када се у обзир узму чињенице да је екипа имала кратке припреме и недовољно времена да добије победнички менталитет, готово је све беспрекорно. Када сам преузео улогу првог оперативца клуба, поставили смо јасан циљ, пут у Европу. Сада смо, на полусезони остварили жељено и начинили добру основу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Петковић саветује Милошевића и Станковића: Не слушајте звиждуке, обојица су моја деца и желим им све најбоље


Такође, Гајић истиче да је клупско руководство унело много позитивних токова, пре свега на пољу ангажовања младих играча.


- Можда је и то за нијансу утицало на причу о бодовима, али смо свесно донели одлуку да им дамо више простора. Неколико утакмица у финишу јесени смо на терену имали пет-шест изданака нашег омладинског погона. То је залог за будућност. Лично, не гледам само шта је најбоље данас, него шта ће бити за две, три, пет година. Жеља је да Војводина буде самоодржива, да живи, између осталог, и од продаје играча. Закључак је да смо са оваквим начином рада, већ сада успели.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Навијачи Војводине изабрали тим деценије: Абубакар испред свих


Томе је претходила и "мала револуција" новог клупског менаџмента, који је многе ствари поставио на ноге.


- Играчи који су и лане били ту, уз неколико појачања, остварили су можда и историјски резултат. Њима, утисак је, недостајала је енергија, па можда и вера у успех. Појачали смо и сегмент струке, унели бољу атмосферу и са том истом прошлогодишњом екипом, уз појачања, унели нову енергију, "променили крв екипи" и то је резултирало. Предстоји нам читаво пролеће, али најбитније је да је све у нашим рукама и сами одлучујемо о својој судбини - закључио је Гајић.


ТОПИЋ ОСТАЈЕ

- ДОБРО смо анализирали јесен, сваког појединца и јасно је да ће неки да оду из клуба, јер не могу да изнесу амбицију Војводине - каже Гајић. - С друге стране, потребна су нам појачања на неким позицијама, играчи који праве озбиљну разлику. Наравно, списак постоји. Мирко Топић, на кога су многи бацили око, пројекат је клуба и од њега очекујемо да буде део окоснице тима. Наша и његова жеља да остане у Војводини се подударају, јер имамо заједничке, велике амбиције.