Нови тренер Евертона Карло Анћелотирекао је да ће можда позвати Златана Ибрахимовића у тај клуб, али да није сигуран какве планове има Швеђанин.


"Златанје мој добар пријатељ. Завршио је свој период у Сједињеним Америчким Државама, али не знам какав је његов план. Можда ћу га назвати. Ако жели да дође у Ливерпул да ужива, може то да уради", рекао је Анћелотина конференцији за медије, а преноси „Скај спорт“.


Анћелотије већ сарађивао са Ибрахимовићем у Пари сен Жермену. Италијански тренер је додао да је амбиција коју Евертон има била пресудна када је одлучивао где ће да настави тренерску каријеру.


"Највећи фактори су амбиција и историја коју овај клуб има, као и атмосфера и навијачи. Волим амбициозне тимове, који желе да постигну велики успех. Терени за тренинг су фантастични, желе да направе нови стадион и имају план за постизање успеха", рекао је Анћелоти.


Италијан је додао и да је његов сан да одведе Евертон на неку од челних позиција у Премијер лиги. Евертон је тренутно на 15. месту са 19 бодова.


Он је, такође, потврдио да ће Данкан Фергусон који је привремено водио тим остати у Евертону.


"Разговарао сам са Данканом после утакмице с Арсеналом. Он ће бити у мом стручном штабу, биће мој помоћник", рекао је Анћелоти.