Фудбалски савез Србије доживео је сто година постојања. Да ли ће наши "орлови" преживети барем бараж и квалификовати се на Европско првенство?

О томе и још неким фудбалским питањима разговарали смо са Илијом Петковићем, нашом фудбалском легендом.

- Сви морају да схвате да је утакмица са Норвешком велики догађај, јер 22 године нисмо учествовали на европским првенствима. Треба се надати да ћемо отићи на првенство, јер без наде нема ништа. Ипак, мислим да имамо реалне шансе да прођемо Норвешку.

* Ако прођемо даље, у групној фази нас чекају Енглеска, Хрватска и Чешка. Какве су нам ту шансе?

- Група је изузетно тешка и не бих о томе док не прођемо квалификације.

* Како оцењујете европски наступ Звезде и Партизана?

- Партизан је имао једну дивну шансу да прође, а Звезда од самог почетка, с обзиром на своју групу, тешко да је могла даље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Емотиван говор Михајловића: Увек сам био и увек ћу остати Србин, надам се да вас нисам разочарао

* Звезда је добила новог тренера. Сада на клупама вечитих ривала имамо фудбалске великане Станковића и Милошевића.

- Одавно није ове клубове водио један такав фудбалски пар. То је супер за наш фудбал, само да их не потроше, јер публика не прашта. Пошто је реч о нашим најтрофејнијим клубовима, имају тежак задатак. И једном и другом желим сву срећу и добре резултате.

* Каква је судбина вашег ОФК Београда?

- Изузетно тешка. ОФК је пред једном озбиљном позорницом која може да се заврши и затварањем. А то је клуб који је дао сијасет репрезентативаца, а имао је и најбољег голгетера ондашње Југославије.

* Председник сте Фудбалског савеза Београда.

- Част ми је што сам на челу једне озбиљне фудбалске организације која има највише клубова. Ова функција ми је дата, вероватно, због мојих ра