Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић 2019. годину оценио је као историјску за клуб и подсетио да су поновљени успеси одбраном титуле шампиона Србије и учешћем у Лиги шампиона.

"Друга година заредом је историјска и биће златним словима уписана. Много је разлога за славље, у мају смо освојили титулу, у августу опет ушли у Лигу шампиона, а данас смо годину завршили са 11 бодова предности у односу на Партизан у првенству", рекао је Терзић сумирајући одлазећу годину на свечаности "Црвено бело вече" у хотелу Хајат.

Он је навео да су многи били скептици пре пет година када је, како је нагласио, Звезда била пред гашењем.

"Можда ћу бити досадан што понављам да је Звезда била клинички мртва, то кажем јер се у Србији олако све заборавља. Тада нико није помишљао да ће Црвена звезда бити у друштву великана, али дешава се сада...Данас је Звезда доминантна у Суперлиги и на прагу је да освоји трећу узастопну титулу", казао је Терзић.

Црвено-бели настављају са финансијским опоравком клуба, подвлачи функционер Звезде.

"Око 92 посто наших прихода долази из иностранства, све обавезе измирујемо на време, а ту су и инфраструктурни радови", навео је Терзић, уз подсећање да се на годишњем нивоу за омладинску школу издваја око три милиона евра.

Терзић је додао да је подигнута лествица, али и најавио за јануар реконструкцију и подмлађивање играчког кадра.