ПОБЕДА, јесења титула и највероватније - опроштај. Тренер Црвене звезде Владан Милојевић после тријумфа над Чукаричким (3:1) наговестио је да се повлачи са клупе нашег најтрофејнијег клуба!

- Испоставило се да ће ми ово бити најдража утакмица и најдража победа - рекао је у једној реченици Милојевић, окренуо се и отишао, што се одмах протумачило као порука да је преломио и да ће после две и по феноменалне сезоне отићи са "Маракане".

После тога, није се појавио на конференцији за медије, што се до сада веома ретко дешавало, а уместо њега, меч са Чукаричким коментарисао је један од помоћних тренера црвено-белих, Влада Јанковић.

Утисак је да су у клубу били затечени, што говори и неодређена изјава спортског директора Митра Мркеле.

- Владан Милојевић има уговор са Црвеном звездом до јуна 2020. и остаће тренер у Звезди докле год он буде желео - истакао је Мркела.

То се и знало, неколико пута је из клуба јасно речено да Милојевић има максималну подршку. Са друге стране, знало се и то да је Звездин шеф струке још летос био близу одласка. Разлози су исти као и сада - премор, исцрпљеност, засићење.

Уколико је решио да иде, а све изгледа да је тако, ова његова одлука никако не би требало да се схвати као оставка, већ као добровољни чин. На првом месту великодушан, пошто ће свом наследнику оставити велику бодовну предност са којом неће бити тешко да се одбрани титула првака Србије. Оставиће и најјачи, шампионски тим, пуну касу, одличну атмосферу, све оно што није имао када је дошао јуна 2017... Његови резултати најбоље говоре какав је био тренер: две Лиге шампиона, једна Лига Европе, две титуле првака Србије.

У Црвеној звезди знају прву опцију уколико Милојевић оде. Ради се о Милану Косановићу, првом асистенту, стручњаку који је био и више од десне руке Владана Милојевића. Од првог дана су заједно радили и изградили овај систем који је донео врхунске резултате. Косановић је познат по раду са младим играчима, био је помоћник Вељку Пауновићу када је Србија постала светски првак 2015. године. Још није радио