Фудбалери Болоње савладали су Аталанту у 16. колу Серије А, а сам увод у меч направио је тренер домаћих Синиша Михајловић који је позвао све у Италији да донирају коштану срж. Како преносе тамошњи, Михајловић се у име Италијанске асоцијације за борбу против леукемије, лимфома и мијелома обратио јавности.

- Захвалан сам свима у асоцијацији, као и докторима. Истраживања су напредовала и захваљујући томе, страшна болест као ова са којом се ја борим постала је излечива. Пре свега, све што желим да кажем је: "Превенција је фундаментална". Контролишите себе јер је то од великог значаја - истакао је Михајловићи послао две важне поруке:

- У Италији не улажемо довољно. Заостајемо за земљама на северу, за Сједињеним Америчким Државама, за Немачком. Коштана срж спасава животе, зато донирајте. Нажалост, ја не могу више. И, кажем свима који могу: донирајте - закључио је Михајловић.

Да подсетимо, Синиша Михајловић последњих неколико месеци се бори са леукемијом, а после примљених терапија његово стање је стабилно.