МНОГО се буке дигло око Звездиног пенала против Олимпијакоса у Атини и промашаја Томанеа у финишу првог полувремена. Капитен црвено-белих Марко Марин у разговору за "Новости" је објаснио зашто није он извео једанаестерац, већ Португалац.

- Већ нам се једном десило у сезони, у Крушевцу, да је Бен промашио пенал, а да је пре тога прекршај над њим направљен. После тога смо се договорили да испопштујемо то неписано фудбалско правило и да играч који је фаулиран не изводи најстрожу казну. Било је нормално и очекивано што је Томане кренуо да шутира у Атини, он је центарфор, гол играч и добар пеналџија - истакао је Марин.

У Звезди су знали да је Томане пре доласка искористио свих пет једанаестераца у Тондели. Уз то, Марина је буквално "покосио" Гиљерме у свом шеснаестерцу.

- Када сам се опоравио и подигао, Томане је већ имао лопту у рукама. То је и био договор, никако га не треба кривити због промашаја, желео је најбоље. Криво ми је што га критикују, да сам знао да ће бити такве реакције, ја бих шутирао. Требало је, да сам ја промашио, мене би мање кривили - Марин је као прави капитен заштитио свог саиграча.