СУРДУЛИЦА, па зимски одмор. И поред чињенице да Партизан у недељу од 13 часова (Арена 1) очекује последња утакмица у 2019, на брифингу са тренером црно-белих Савом Милошевићем је много више речи било о сумирању учинка у Европи и потенцијалним појачањима.

- Од марта смо одиграли 45 званичних утакмица, ако изузмемо припреме и одмор, онда је то 50 мечева за седам месеци, седам месечно, убитачан ритам и константан. С обзиром на околности, морамо бити задовљни, могло је боље и у лиги и у Лиги Европе, али да ли је и реално с обзиром на то да смо и летос крпили тим током прелазног рока. Било је добро, али увек може боље - јасан је Милошевић.

Са три бода у мечу против Радника, Партизан ће после дужег времена избити на друго место.

- Имају доста искусних играча, прекаљених, који су највећа снага овог Радника. Гледао сам их против Вождовца и Чукаричког, изгледали су добро, екипа су која може свима да направи проблем, посебно у Сурдулици. Чека нас тежак противник, који нас је неколико пута казнио на свом стадиону. Потребна нам је победа за почетак, битно је да завршимо ову сезону са три бода. Већина људи у највећој мери памти последње шта се десило.

Много киксева у првенственој мери је у значајној мери покварило слику о оствареном на европској сцени, где је и поред освојеног трећег места утисак изузетно повољан.

- Имамо у Партизану додатни проблем, јер у нашој лиги немамо право на грешку, свака је скупа, свака утакмица је на живот и смрт, зато оставља мало простора да радите на побољшању игре, формирању и форсирању младих играча, хтео неко да призна или не, успели смо, али смо и платили цену кроз бодове. А не видим како би могло да се заокружи све: да имамо резултат, форсирамо клинце, и да нам екипа вреди више. У овим условима је то тешко, скоро немогуће.

Када су у питању појачања, највише се говори о двојцу из Јавора Петковићу и Кувељићу, интересантан је капитен Чукаричког Марко Доцић, али би, пре свих, у Партизану током зиме могао да заврши Слободан Рајковић.

- У задовољавајућем је физичком стању. Бобан је добро, може бити спреман максимално за пролеће, ако остане овде. Рекао сам му да му правимо услугу што тренира са нама, водили смо неке разговоре и није искључено да заврши са нама. Рајковић је играч који може да донесе додатни квалитет овој екипи. Ако тај посао завршимо, биће презадовољан. Претходну сезону је играо скоро све утакмице у Италији, а такмичарски ритам може да се достигне током припрема.

Похвалио је тренер Партизана на крају странце за учинак ове јесени.

- Сви странци су нам донели голове и асистенције, све су то момци са добрим карактером, посвећени, давали су себе за екипу и кад нису играли добро. Увек постоји проблем адаптације странаца на домаће играче, а доћи до хемије није уопште лако. Ми смо имали среће да, осим што смо изабрали добре играче, изабрали смо и феноманалне момке и екипа их је прихватила - закључио је Милошевић.