РЕТКО се дешава да неки наш клуб у једном прелазном року погоди сваког играча "из увоза" што се после краја одличне, не и "наплаћене" европске епизоде може рећи за Партизан. Када је актуелни тренутак црно-белих у питању, могло би се рећи да су поред бинга на летњој фудбалској пијаци (Натхо, Садик и Асано) у клубу добили и значајан бонус у виду оживљавања каријере Сејдубе Сума за кога је мало ко могао да гарантује почетком јула када се у Словенији екипа припремала за нову сезону.


Утакмица са Астаном у којој су сва четири гола представљало дело странаца на најбољи начин је показала колико је значајан њихов печат током јесени био за игру Милошевићевог тима. Звучи невероватно, али од 10 голова у групној фази Лиге Европе ниједан није постигао играч са српским пасошем, док је од 20, колико је укупно постигнуто и у квалификацијама и у групној фази, чак 14 дело Натха, Суме, Садика и Асана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Признање за фудбалера Партизана: Асано у идеалном тиму кола у Лиги Европе


- Погодили смо код сваког странца. Сума је продужио уговор, што се ретко дешава кад је инострани играч у питању. Показао је да поседује карактер и воли клуб. Уговор му је истицао за шест месеци, имао је конректну понуду, али је прихватио да остане, игра и кад дође време да и он и Партизан буду задовољни продајом - истакао је генерални директор Милош Вазура.


Навијачи Партизана сасвим сигурно не морају да брину ни за статус високог нигеријског нападача, пошто су по Вазуриним речима све приче о могућем одласку без питања црно--белима нетачне.


- Када је у питању Садик само Партизан одлучује да ли ће остати код нас или не. Он је на позајмици из Роме на годину дана и ако Партизан каже да га узима, од лета плаћамо трансфер у наредне три године. Садик ће бити откупљен, а прву рату платићемо у августу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милиони стижу у Хумску: Ево колико је Партизан зарадио од Лиге Европе


Уколико се погледа комплетан учинак у такмичењима где су Партизанови странци играли током јесени (сва четворица прескочила куп меч са Водојажом) јасно је да је "покер асова" носио тим и кроз суперлигашке изазове. Натхо, Сума, Садик и Асано су погађали мреже ривала 25 пута (остатак тима 22), а уз то су асистирали у чак 22 наврата. Када се сабере комплетан учинак на домаћој и међународној сцени долази се до податка да су странци у црно-белом дресу постигли 39 од 67 голова.


- Суминим продужетком уговора показујемо намеру да у јануару правимо тим за следећи јун. Морамо да појачамо неке делове одбране, и то радимо да бисмо имали на време спремну екипу за наредне квалификације - завршио је Вазура.

Оно што свакако може да радује присталице црно-белих је да реална опасност од одласка било кога из распуцаног квартета практично и не постоји.