СРПСКИ стручњак Славиша Јокановић је оставио дубок траг у Шпанији као фудбалер, па је и даље интересантан мадридским медијима, иако је далеко од Пиринеја. Наш стручњак, који тренутно ради у клубу Ал Гарафа из Катара, дао је опширан интервју за "Ас" у коме је говорио о Енглеској, Примери, али и о земљаку Луки Јовићу, који носи дрес Реала.


- Сећам се његове прве утакмице у професионалној каријери. Изгледао је мало пуније и безопасно, али је тресао мрежу, и то са само 16 година - каже Јокановић. - У сваком случају, има нешто посебно у себи. Отишао је рано у Бенфику и касније је експлодирао у Немачкој. И даље је веома млад, видећемо докле ће догурати.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зидан брани Јовића: Лука није изгубљен, мора више да игра да би приказао добре партије


ЕНГЛЕСКА - СУПЕР БИЗНИС ПОСЕБНА прича је првенство Енглеске, где је све део спектакла.
- Премијер лига није само енглески фудбал, већ међународни. Има много власника клубова из иностранства, све је то један супер бизнис - истиче српски тренер.

У "краљевском клубу" му је на позицији центарфора конкурент Карим Бензема.


- Ако ме питате ко је од њих двојице бољи, рећи ћу да је Бензема. Ипак, очигледно је да се Јовић труди, креће се... Чуо сам да га оптужују да се не бори довољно. Али у Мадриду је тако, ни Кристијану Роналду није било лако. И њему су звиждали.


Јокановић је као играч наступао за Овиједо, Тенерифе, Ла Коруњу и Сијудад Мурсију за укупно осам година, али је тренерску епизоду имао само и Еркулесу 2014. и то кратку.


- Радомир Антић ме је први позвао у Шпанију, када је водио Овиједо, а касније смо постали блиски. После тога сам био део златне генерације Ла Коруње, која је била првак Шпаније. Тамо сам био у тиму са Ђалмињом, он је најбољи фудбалер са којим сам играо.


На питање да ли би волео и као тренер да се оствари у Шпанији, Јокановић је шаљиво одговорио:


- Наравно да желим, проблем је само што ме Реал и Атлетико још нису звали.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Реал Мадрид и ПСЖ славили, сигуран и Јувентус


Успешни стручњак је говорио и о утисцима из Катара, где је дошао после разлаза са енглеским Фуламом.


- Веома ми је лепо. Помало ми делује као да смо ми тренери у "Великом брату". Сви живимо у близини, често се виђамо у хотелу, по ресторанима... Када сам последњи пут срео Ћавија, рекао сам му: "Видимо се сутра опет." Допада ми се овде, али бих свакако волео да се вратим у Шпанију или Енглеску као тренер - завршио је Јокановић.


ВОЛИМ НОВА ИСКУСТВА

ЈОКАНОВИЋ је говорио и о томе да је постао "глобтротер".

- Катар је седма земља у којој живим. Мени се допадају те врсте искуства. Још је већи број лига у којима сам радио, у Енглеској сам био и у првој и у другој лиги - каже Јокановић.