Анализе, планови, жеље, циљеви. О свим тим темама и многим другим је Митар Мркела разговарао са српским новинарима. За почетак се говорило о Жандеру који је био један од трагичара против Олимпијакоса.


- На крају полусезоне ћемо направити анализу. Жандер има неко поверење у смислу неких играчких квалитета. Е сада, морам да кажем да је специфична ситуација која се направила после његовог играња руком, какве последице оставља на неког играча у психолошком смислу - рекао је Мркела, а преноси “Телеграф”.


Начин на који је скривио пенал је несхватљив...


- Не знам шта бих рекао на то, али не треба Жандеру скидати главу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Борјан: Штета због Олимпијакоса, били смо успешни...


Доста се у последње време говори о статусу Владана Милојевића на месту тренера.


- Морамо да будемо озбиљни, не можемо због гола у 87. минуту да кажемо да један тренер који је створио све резултате и успехе одједном не ваља и да тражимо нешто ново. Милојевић има подршку, одличне резултате, испунио је очекивања и у Европи и у домаћем шампионату. Рецимо, када је тек дошао циљ је био да за три године играмо Лигу Европе. Ти циљеви су вишеструко пребачени.


Осврнуо се на очекивања јавности.


- Разумем да су очекивања велика, да нису Звезда не би била велика као што је сада случај. Да ли је било реално 1960, 1970. или 1975. године очекивати да Звезда буде првак Европе поред гиганата? Али, тај сан се остварио. Сан свих нас звездаша је да имамо конкурентну Звезду и морамо да га сањамо, колико год он био нереалан. Да ли ће то доћи за две године, 10или 50, то ћемо видети.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тедић жели да поквари прославу јесење титуле на "Маракани": Волео бих поново да дам гол Звезди


Упитан да ли је можда тренер засићен после две и по године рада у клубу каже:


- Мислим да су то неке нормалне ствари у сваком великом клубу постоје огромна очекивања и потрошња сваког ко ради у том клубу. Мало њих зна да ја имам три стента и то никада нисам експонирао. Звезда је много захтевна и тражи максимум од сваког човека - истакао је спортски директор Звезде.


Стекао се утисак да странци нису оправдали очекивања.


- У неким стварима се слажем са критикама на њихов рачун, у неким не. Доводили смо их са циљем да се квалификујемо у групну фазу неког од УЕФА такмичења. Била је то лига шампиона. Већина њих је у квалификацијама имала значајну улогу. Задовољни смо са Гарсијом и Томанеом, Жандер је имао неке добре тренутке, Ла Пара је најмање показао, није успео да се адаптира.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дудић брани Жандера: Знам да му је много тешко, треба га максимално подржати


Стао је спортски директор и у њихову одбрану.


- Ми смо очекивали Лигу Европе, а ушли смо у Лигу шампиона. Када тако гледате они су оправдали уложено. Гол Гарсије у Берну је донео велики новац у ЛШ, одиграо је одлично и у Атини. Нормално је да постоји притисак када дате велике паре, јер се од њих овде очекује да стално дају голове, а за то је потревно време. Ево пример је и Ајакс који је довео четири играча и нико није стандардан. Испали су из Лиге шампиона јер нису успели да надоместе продају Де Лихта, Де Јонга и Шенеа.


Потврдио је да постоји план.


- Имаћемо анализу на крају сезоне. Донећемо неке одлуке у зависности од потреба клуба. До краја године ћемо имати комплетну слику - закључио је Мркела.