Бивши дефанзивац Црвене звезде Милан Дудић сматра да би сви требало да подрже Жандера јер је желео најбоље када је у скоку несмотрено играо руком и скривио једанестерац против Олимпијакоса, који је црвено-беле коштао европског пролећа.

Дудић (142 утакмице за Звезду од 2002. до 2006.), некадашњи репрезентативац (13 утакмица), доживео је сличан пех као Жандер на СП 2006. у Немачкој, у поразу селекције Србије и Црне Горе од Обале Слоноваче (3:2).

- Добро дошао у клуб одбојкаша - добронамерно поручује Милан Дудић, који је сада успешан менаџер у тандему са братом Иваном. - Слична грешка десила се и мени, па и Немањи Видићу. Урадио је Бразилац нешто по чему ће га памтити, иако је негативно. Моја срећа је била што нисам такав пенал направио у Звезди, већ у репрезентацији државе која више не постоји. Шалу на страну, знам да му је много тешко и зато га треба максимално подржати. Иако је искусан играч, вероватно му се овако нешто десило први пут у каријери. Видим да су саиграчи стали уз њега, требало би и ви новинари да га поштедите.

Као бивши дефанзивац, Милан је добро анализирао читаву акцију која је довела до несрећног пенала.

- Код тог центаршута, Жандер је приметио да је противнички играч иза њега и да лопта иде ка њему. У жељи да "појача и продужи" скок, да се врати уназад, омете нападача, подигао је и руке. Лопта га је погодила и скривио је пенал у најгорем могућем тренутку. Из искуства знам да се грешке голмана и дефанзиваца највише виде и критикују. Тако сада се много више прича о Жандеру него о томе да је Томане промашио пенал.

Као искусном менаџеру не свиђа му се што навијачи и јавност највећу кривицу за слаба издања у Лиги шампиона сваљују на Звездине странце, односно летња појачања.

- Чим су дошли, на леђа им је стављен терет великих очекивања. Стигли су после припрема, а без правог периода адаптације, који траје најмање шест месеци, не може да се створи права слика о квалитетима појачања. Међутим, код Звездиних навијача нема чекања, резултат је на првом месту и од странца се тражи да се одмах покаже и да прави разлику. Опет, није реално да играчи који су доведени за милион или два евра парирају фудбалерима из најјачих лига, камоли Бајерновим или Тотенхемовим звездама, вредним на десетине милиона.

У његово време, док је био играч, Звезда је била у тешкој финансијској ситуацији, а успеси које сада постиже далеки сан.

- Огромна је ствар шта је све клуб урадио у претходне три сезоне. Две Лиге шампиона и једна Лиге Европе су врхунска остварења и сви у Звезди заслужују максималне честитке. Разумем навијаче и то што свој вољени клуб доживљавају као великана, бившег европског и светског првака. Међутим, очекивања су често и нереална, могу да буду превелико оптерећење. Најважније је што је у Звезди направљњен добар систем који ће и у будућности доносити добре резултате - уверен је Милан Дудић.

ПОЈАЧАТИ СКАУТИНГ СЛУЖБУ
МИЛАН Дудић би волео да Звезда убудуће много више користи своје богате играчке ресурсе и појача скаутску службу.

- У млађим категоријама се све боље ради и било би добро да увек у првом тиму буду бар тројица, четворица играча из Звездине школе, јер има простора да се кале у Суперлиги. Звезди је потребна и квалитетна скаутинг служба која ће препознати у Африци, Аргентини или Бразилу таленте са екстрапотенцијалом и довести их за мале паре, а продати за велике. Тако се ради у Салцбургу или Базелу, клубови су жртвовали неколико година због тога, али се и те ако исплатило.