КАРЛО аут, Гатузо ин. Наполи се и поред убедљиве победе над Генком опростио од Карла Анчелотија, а његово место је заузео један од његових "синова" из периода када је водио Милан. На Гатузовој промоцији је очекивано највише речи било о томе како је Анчелоти прихватио чињеницу да му је некадашњи ученик практично "радио иза леђа".

- Нећу да лажем, први пут сам се видео са Де Лаурентисом у недељу. Возио сам до Рима шест сати, јер бисте ме ви новинари уловили у возу или авиону. Нисам хтео да зовем Анчелотија пре битне утакмице у Лиги шампиона и исправно сам поступио. Хтео сам да га зовем после меча, али сам знао да је са породицом и одустао сам. Урадио сам праву ствар што сам сачекао. Нису ово били лаки дани за мене, јер сам морао да појасним моју одлуку Карлу, па одиграо сам преко 300 утакмица код њега. Карло је дивна особа и то је сада и показао. Увек ми је био као други отац, увек сам га звао за савет у тешким тренуцима и увек је био ту за мене - истакао је скоро у даху Гатузо.

Некадашњи тренер Сиона, ОФИ, Пизе и Милана је са председником Де Лаурентисом договорио сарадњу до јуна и зарадиће до краја сезоне 750.000 евра. У случају да се Наполи нађе међу прва четири тима уговор ће му аутоматски бити продужен до 2022. уз годишњу плату од 1,5 милиона евра.

- Небитно је да ли је шест месеци или дуже јер наш посао зависи од резултата. Да ми је председник понудио само шест месеци без опције за даље, прихватио бих и то, јер је то велика шанса у каријери. Осећам да су ови играчи као створени за мене. Нисам причао ни о маркетиншким правима, јер сам ружан, брадат и оседео, па можда нисам исплатив - уз осмех је завршио Гатузо.