СУПЕРЛИГА Србије од 2021/2022. неће имати представника у Лиги Европе. Будући да те сезоне почиње са функционисањем реновирана европска сцена, три наша клуба ће играти Конференцијску лигу, ново такмичење, треће по снази, а један ће, као и досад у квалификације за Лигу шампиона.

На ранг-листи коефицијената, Србија више нема шансу да се домогне 15. позиције у текућем циклусу, јер су испали и Црвена звезда и Партизан. То значи да не постоји могућност да имамо место у Лиги Европе за две сезоне.

Наша два тима преко пласмана на табели и освајач купа, мораће у трећелигашку европску конкуренцију, у лето 2021. године. Трилинг који буде ишао у Конференцијску лигу, такмичење ће те сезоне почети у другом колу квалификација, док ће наш првак кренути од преткола у покушају да се пласира у Лигу шампиона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дегенек: Немамо "убилачки инстинкт", постоји договор око пенала; Борјан: Дешавају се овакве ствари


Ситуација може да се промени тек од европске 2022/2023. Међутим, да би до тога дошла, и да имамо поново тим у Лиги Европе, следеће сезоне би наше екипе морале да остваре веома добре резултате на међународној сцени.