Кришом направљен аудио снимак из свлачионице једног фудбалског клуба у Србији је доказ о посрнућу фудбала у нашим крајевима јер у њему се чује како су се намештале утакмице и пословање по принципу сваког бахатог локалног моћника “ја сам газда овде и ја одлучујем о свему”. Од када је снимак угледао светлост дана огласио се Синдикат професионалних фудбалера “Независност” који тврди да се све одграло у свлачионици ФК Лозница, члану Српске лиге Запад, док из ФСС поручују за "Мондо" да се “за сада неће оглашавати по овом питању”.

На снимку се чује како лице, за које и људи у Лозници кажу да је председник ФК Лозница Властимир Лукић, помиње да „купује“ мечеве, па пита фудбалере да ли знају где би екипа била да „нисмо ми завршавали утакмице“. Транскирпт снимка, у ком је дошло и до свађе, преносимо у целости:

"Хајде лепо да се погледамо у очи. Ја нисам ниједног од ових играча довео да се боримо за опстанак и да купујем ја три утакмице. Знате где бисмо били сад да нисмо ми завршили утакмице. Не би нигде били. Сад ћемо појединачно", чује се глас мушкарца како виче, пре него што се обратио Васкету.

"Васке, колико сам ти остао дужан. Питам те колико? Добио си 1.000 евра на руке. Још се чуваш. Е, сад ћу ти све рећи у очи. Чуваш се тамо у Смедереву, играш ко п***а. Сад се исто чуваш, не улазиш у дуеле".

Фудбалер је на ове речи одговорио повишеним тоном и разговор одвео у жестоку свађупсовки и претњи.

"Излази напоље! Излази напоље! Знаш кад ћеш сад да добијеш исписницу", урлао је мушки глас. "Битанго једна! Знаш кад ћеш добити исписницу? Никад! Кад вратиш паре, тад ћеш добити".