Тренер омладинског тима Црвене звезде Славољуб Ђорђевић рекао је данас да су млади фудбалери тог клуба победом над Олимпијакосом и проласком у наредну фазу Лиге шампиона направили чудо.

- Честитам мојим играчима на великом успеху који су постигли. Мало је људи веровало у њих. Ово што су урадили као најмлађи у Лиги шампиона, са суженом ротацијом играча, уз упоредно играње домаћег првенства је за сваку похвалу. Имају велики карактер и показали су још једном да Звезда не мора да брине за будућност - рекао је Ђорђевић после утакмице у Атини.

Звездини омладинци су победили Олимпијакос са 1:0 и тако прошли у наредну фазу Лиге шампиона као другопласирани у Групи Б, иза Бајерн Минхена, а испред Тотенхема и грчког клуба.

- Ушли смо бојажљиво у тај меч, био је тежак тренутак за нас, имали смо и неке киксеве у првенству, али су на том сусрету видели да не заостају за европским екипама. Потом је дошао сусрет са Олимпијакосом и ту су видели да имају квалитет да прођу групну фазу. Остварили смо велики напредак у претходном периоду, у сваком сегменту - казао је Ђорђевић.

Честитао је својим играчима на напретку током сезоне и захвалио је руководству клуба, а пре свега Драгану Младеновићу и Николи Јелићу.

- Сви су напредовали, свака им част. Желео бих да захвалим руководству Црвене звезде, Звездану Терзићу и Митру Мркели, људима из Омладинске школе, пре свих Драгану Младеновићу и Николи Јелићу који су једини уз мене, веровали у ову децу, као и навијачима који су нас максимално подржавали у сваком мечу - истакао је Ђорђевић.

Он није желео да размишља о потенцијалном ривалу у наредној фази, кога ће Звезда сазнати у понедељак.

- Још су свежи утисци, нисмо ни стигли да размишљамо о томе. Ово је била квалитетна група, играли смо са много добрим екипама. Ко год да буде, то је двомеч, нешто другачије у односу на групну фазу. Оно што могу да обећам је да ће деца дати максимум против било ког ривала - рекао је Ђорђевић.