ФИФА се огласила: Платини, врати новац

Бета

11. 12. 2019. у 19:28

ФИФА се огласила: Платини, врати новац

Мишел Платини Фото: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Платини је 2015. године добио новац за консултантске услуге од тадашњег председника Фифе Сепа Блатера
Међународна фудбалска федерација (ФИФА) наставиће правни поступак против Мишела Платинија, како би вратила два милиона швајцарских франака, због којих је бивши председник Европске фудбалске уније (УЕФА) суспендован.

Платини је 2015. године добио новац за консултантске услуге од тадашњег председника Фифе Сепа Блатера. После истраге, обојица су напустили функције и суспендовани су из фудбала.

- Администрација ФИФА требало би да предузме неопходне кораке пред надлежним властима у Швајцарској против господина Блатера и господина Платинија у циљу враћања два милиона швајцарских франака, које је господин Блатер неоправдано исплатио господину Платинију, заједно са каматама према одговарајућој стопи", наводи се у писму ФИФА.

Платини може поново да ради у фудбалу пошто му у октобру истиче четворогодишња суспензија. Међутим, ако се врати на неку функцију мораће да плати ФИФА казну од 60.000 франака.

Блатер служи шестогодишњу суспензију пошто је наложио исплату Платинију за консултантске послове које је Француз обавио 10 година раније. Блатер је обезбедио и продужење Фифиног пензионог плана за Платинија, који је требало да га наследи на месту председника светске куће фудбала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације