На главни градски трг у Атини први су стигли навијачи Олимпијакоса, пре 15 часова. Песмом, барјацима, заставама и овацијама домаћини су дочекали Делије. Навијачи Црвене звезде, њих око 1.500, дошло је пола сата касније на Синтагму, а у њиховом друштву било је око 100 навијача Спартака из Москве.

Ориле су се навијачке песме на српском и грчком језику. Клицали су навијачи заједно: Јагoда, Јагода, у знак сећања на трагично преминулог Делију Марка Ивковића. Паљене су бакље, чак се наздрављало и ракијом... Све у пријатељском духу и са најбољим намерама.

Братски односи навијачких група су јаки и тешко да их нешто може покварити, а најмање победа или пораз на једној утакмици. То потврђује и једна од застава коју носе навијачи на којој пише "Нека бољи победи".

Навијачи су одлучили да не користе метро, па су тако пешке прошли кроз део града који "контролишу" присталице Панатинаикоса, али су у пратњи великог броја полицајаца, тако да нема инцидената на путу до "Караискакиса".Кортео је почео да се формира, али није намера навијача да препешаче 10 километара и да иду пешке до Пиреја. Прећиће у колони пут до Монастиракија, где ће даље метроом до стадиона.