Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду доделио је некадашњем фудбалском репрезентативцу Дејану Станковићу почасну диплому факултета.

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду прославио је 81 годину постoјања. Тим поводом на свечаној седници која је одржана у амфитеатру Миливоје Матић додељена је и почасна диплома факултета, која се годинама уназад традиционално додељује.

Овогодишњи лауреат је српски фудбалер Дејан Станковић, кога је за добијање признања препоручио не само податак да је освојио 25 трофеја и да је био дугогодишњи капитен репрезентације за коју је одиграо више од 100 утакмица, већ како стоји у образложењу и чињеница да је током богате играчке каријере био прави пример врхунског спортисте, симбол фер-плеја и као такав узор и инспирација многима.

Свечаној седници присуствовали су представници Министарства омладине и спорта као и представници сродних факултета из читавог региона. Претходни добитници почасне дипломе Факултета спорта и физичког васпитања су Александар Ђорђевић, Александар Боричић, Божидар Маљковић, Вук Рашовић.