Тресао се Пиреј у уторак на среду. Како то обично бива када навијачи Олимпијакоса нешто славе, становници из комшилука знају да нема спавња те ноћи. Овог пута повод за бурну ноћ био је сусрет са Делијама из Београда, који су у Атину стигли на последњу утакмицу групне фазе Лиге шампиона коју Црвена звезда игра вечерас против Олимпијакоса.

На једном месту, у просторијама Гате 7 навијачи Олимпијакоса дочекали су своју браћу са трибина - фанове Црвене звезде и руског Спартака, па се проводили до ране зоре.

Амбијент у ком су се скупила православна браћа био је окићен црвено-белим заставама навијачких група, уз музику и навијачке песме које су се певале и на грчком и на српском.


Делије, њих око 3.000, стигло је у Атину да подржи своју Црвену звезду, али је атмосфера међу навијачима таква да нико неће бити тужан ко год да прође даље. Са навијачима Звезде и Олимпијакса данас ће навијати и 100 навијача Спартака из Москве, међу којима су најбројнија браћа београдске групе Ултра бојс - Гладијатори и West and.

План за данас је да сви заједно крену на стадион "Караискакис", где од 21 час играју Олимпијакос и Црвена звезда за пласман даље у Лиги шампиона. Нико неће шетати 10 километара од трга Синтагма до Пиреја. Скуп је договорен у граду, а до стадиона ће се ићи метроом.