У групи “Е су око 21 час све дилеме биле решене, Ливерпул и Наполи су обезбедили пролаз даље, а онда су почеле утакмице у преостале три групе - “Ф”, “Г” и “Х”.


У све три се водила велика борба за елиминациону фазу. На крају су даље прошли Барселона, Дортмунд, Лајпциг, Лион, Валенсија и Челси. Душан Тадић и Ајакс су заустављени.


Када је група “Ф” у питању, Барслеона је изашла са резервистима, јер прво место није било угрожено. Међутим, Валвердеов други тим је успео да заустави Интер (2:1), а Дортмунд је оправдао улогу фаворита, савладао Славију из Прага и тако наставио такмичење (2:1). Треба додати и да ће Контеов тим имати за чим да жали, пошто су им ВАР и судије, оправдано, поништиле чак три поготка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тадића прогања полуфинале ЛШ: Никад нисам видео такву тишину, деловало је као да људи данима не могу да причају и једу


У групи “Г” су Лајпциг и Лион “поделили бодове” (2:2), па Бенфики ни победа против Зенита ништа није значила (3:0).


Права лудница виђена је у групи “Х”. Челси је лако изашао на крај са Лилом (2:1), тако да је окршај Ајакса и Валенсије држао последњу карту за наставак такмичења. Шпански тим је у 24. минуту дошао до вођства, Душан Тадић и саиграчи су имали велике шансе, ређале су се прилике “копљаника”, али се мрежа није затресла. Чак ни када су гости остали са десеторицом у судијској надокнади.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПСЖ у Ливерпулу нашао замену за Нејмара


Овако је Ајакс, као најпријатније изненађење од прошле сезоне, елиминисан већ у групи. Валенсија је тако прошла као прва, Челси као други.


У Лигу Европе као трећепласирани тако иду Салцбург, Интер, Бенфика и Ајакс.