СНАЖАН блок и брзе контре - то је рецепт који Црвену звезду води даље. "Преписао" га је Марко Блажић, бивши везиста црвено-белих, који последње три године игра у Грчкој. Одлично познаје Олимпијакос и верује да Београђани имају квалитет да одоле на "Караискакису" .

- Колико сам видео у грчким медијима, највише се прича о братском односу навијача и спектаклу на трибинама. Олимпијакос је фокусиран на титулу, што им је јако важно, јер су последње две године АЕК и ПАОК били шампиони. То се ретко дешава овде, јер ако Олимпијакос не узме две илу три године титулу, ствара се огроман проблем. Првенство им је равно освајању Лиге шампиона, али свакако ће бити наоштрени да тријумфују на свом терену - преноси Блажић, играч Аполона из Смирне.

Милојевићев тренерски потпис огледа се у сада већ познатом дуплом блоку и чврстој игри у одбрани. Рецепт по којем су у претходне три године изборене две Лиге шампиона и Лига Европе, могао би да буде кључ за европско пролеће, према речима нашег саговорника.

- Не можеш да дођеш на "Караискаки" са идејом да даш три гола и идеш кући, али сматрам да Звезда има велике шансе. Неће бити лако, али ако стану добро у тај блок и искористе прилике које им су укажу, могу да дођу до резултата. Поучен ранијим искуствима, Милојевић зна да Олимпијакос није баук и ако осмисли добру тактику, сигуран сам да ће Звезда проћи добро.

Блажић додаје да би момци из Љутице Богдана своје шансе требало да траже у контрама

- Црвено-бели могу да искористе нешто слабију игру позади Атињана и преко контранапада остваре добар резултат. Против Олимпијакоса сви играју из контре и свака боља екипа може да их изненади на домаћем терену. Из свог искуства знам да су многи тимови у Грчкој на тај начин долазили до повољног резултата.

Олимпијакос нема пораз у домаћем првенству, за викенд је пао "фењераш" у првенству, екипа Панатоликоса (3:0).

- Налазе се у бољој форми од нас, форсирају нападачки фудбал. Јако ће се осетити изостанак Валбуене, који, иако је у годинама, представља играча који утакмицу може да реши једним потезом. Огромна опасност прети од Поденсеа, које низак, набијен, експлозиван, окрене те у пола метра и прави разлику. У шпицу, велика претња је Ел Араби са богатим искуством, види се да има класу - закључио је Блажић.

ЧУЋЕ СЕ ПЕСМА ДО АФРИКЕ
БЛАЖИЋ је уверен да ће атмосфера на "Караискакису" бити јединствена.

- Биће спектакл. Наћи карте је пакао, ја који живим овде и познајем много људи једва сам успео да обезбедим улазнице за мене и пријатеље. Све је распродато, али су рекли да ко год буде дошао из Србије и не буде имао карту да ће ући на "Гејт седам", трибину на којој се налазе најватреније присталице "Олимпијакоса". "Караискаки" је мањи од "Маракане" и нема атлетску стазу, мислим да ће се песма навијача чути и до Африке - рекао је Блажић.