НИЈЕ истина да сам одбио позив за младу репрезентацију, као и сваки фудбалер живим за дрес Србије - поручује из Немачке Марко Грујић, који је на последњем мечу у дресу Херте уписао гол и асистенцију у ремију у Франкфурту (2:2).


- Нисам ни са ким разговарао о баражу са Норвешком у марту. Као и сваки играч, волео бих да играм. Имам два саиграча из Норвешке овде. Прибојавају се нашег састава. Волео бих да имамо најбоље на окупу, да сви који заслужују добију позиве. Надам се да ћу бити у тиму, не одлучујем о томе ја, али за то живи сваки фудбалер. Заслужујемо да идемо на ЕП - додаје Грујић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Могли смо до три бода": Грујић и Костић за "Новости" после српског дербија у Франкфурту (ВИДЕО)


Од СП у Русији га нема у националном тиму, разне приче могле су да се чују.


- До сада нико са мном није причао после Русије. Наводно су ме звали за ту младу репрезентацију, имао сам малу повреду. После тога су рекли да сам одбио позив, што није било тачно. Тренутно сам у Херти, можда клуб није толико атрактиван. Надам се да, ако будем прелазио у неки јачи клуб или ако се будем надоградио са Хертом и играо Европу, позив неће изостати. Волео бих да то буде у што скорије време - завршава Грујић причу на тему "орлова" без и најмање жеље да било шта полемише.


ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ ПОГЛЕД на табелу не прија навијачима Херте, екипа дели 15. место, али Грујић најављује неупоредиво боље дане:
- Клуб има пројекат, дошао је инвеститор са много новца, тренерско име какво је Клинсман гарантује успехе. Херта иде у изузетном правцу. Мора ова сезона да се ишчупа, а сигурно ће бити много боље.

Бод у Франкфурту освојен је после серије од пет пораза у Вундеслиги (преноси је "Евроспорт").


- Ово до сада је било далеко од максимума, сви верујемо у боље дане и верујемо да ће бити све боље и боље - нада се Грујић.

Екипу је недавно преузео бивши чувени нападач Јирген Клинсман.


- Од првог дана је донео нову филозофију, види се да је био велики играч. Многи у Немачкој оспоравају његово тренерско умеће због тешког периода у Бајерну, био му је то први посао, што је и нормално. Дуго је затим радио у Америци. Многи кажу да је поставио нови систем фудбала. Моћи ће много тога да се научи. Из дана у дан смо све бољи. Биће успеха. План Херте је да за 2-3 године игра ЛШ. Сада нас чека још неколико кола, па зимска пауза. Идемо на припреме са Клинсманом. Бићемо заједно 20-ак дана, са девет дана тренинга смо се представили три пута боље него у претходна три месеца, тако да очекујем знатно бољу игру.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Херта испустила победу у Франкфурту и “поништила” сјајно вече Марка Грујића


Бундеслига је посебна по броју навијача, стадиони су најчешће пуни, не и онај у Берлину на којем игра Херта


- Наш стадион је старији, није често попуњен, па немате утисак да је много људи на трибинама, пошто је капацитет око 75.000. Мислим да ће Берлин постати све више фудбалски град, како буду долазили успеси - уверен је Грујић.