Тренер фудбалера Манчестер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер рекао је, пред данашњи градски дерби са Манчестер Ситијем, да ће његова екипа на "Етихаду" покушати да оствари што бољи резултат и да немају намеру да се унапред предају.

- Имамо шансу да их изазовемо и да победимо. Идемо тамо да остваримо добар резултат, иако знамо да ће бити тешко - рекао је Солскјер.

Он се осврнуо и на своје играчке дане и додао да се фудбал од тада много променио.

- Наравно да је Сити сада много бољи клуб него када сам ја играо. Прошло је много времена од мог последњег манчестерског дербија, фудбал се много променио. Али, дерби је и даље дерби - казао је норвешки стручњак.

Његови претходници на клупи енглеског великана, попут Жозеа Мориња и Луја Ван Гала, сматрали су да се "црвени ђаволи" не могу носити са Манчестер Ситијем, али Солскјер се не слаже са том проценом.

- Не слажем се. Шта треба да радимо, да се предамо, а да их не изазовемо? Морамо да променимо ту културу - завршио је Солскјер.

Утакмица 16. кола Премијер лиге између Манчестер Ситија и Манчестер Јунајтеда игра се данас од 18.30 часова. "Грађани" се тренутно налазе на трећем месту на табели са 32 бода, док је Јунајтед шести са 21 бодом.