Живнуло је све око “Стамфорд бриџа” када је Суд за спортску арбитражу (ЦАС) уважио жалбу Челсија и омогућио лондонском клубу да већ у јануарском прелазном року може да доводи нове фудбалере, после забране у претходне две фудбалске пијаце због кршења правила приликом куповине младих играча.

Неколико сати касније осванула је информација да ће менаџер Френк Лампард у јануару на располагању имати 150 милиона евра за јачање тима, док су навијачи већ направили листу жељених новајлија током зимског трансфер периода.

Наиме, фанови “плаваца” су на једном лондонском порталу посвећеном фудбалу у анкети питани кога би у јануару довели у Челси, без икаквих ограничења, а занимљиво је да су највеће звезде данашњице Лео Меси и Кристијано Роналдо имали по два гласа.

Већина навијача који су узели учешће у анкети, ипак, су озбиљније схватили своју улогу, направљена је листа од шест фудбалера, међу којима се нашао и један српски репрезентативац.

Везиста Лација Сергеј Милинковић Савић био би пожељно појачање на “Стамфорд бриџу”, уз образложење да би висок и снажан играч, са одличним техничким вештинама и погледу усмереном ка голу противника, био скупа надоградња у Лампардовом тиму.

Уз Сергеја, на листи пожељних новајлија некадашњег првака Европе, налазе се и леви бек Лестера Бен Чилвел, офанзивац дортмундске Борусије Џејдон Санчо, нападач Лајпцига Тимо Вернер, штопер Наполија Калиду Кулибали и звезда ПСЖ Килијан Мбапе.