НЕЋЕ Партизан у последњој европској утакмици моћи да рачуна на неке стандардне првотимце, али би врло лако могао да буде јачи за Лазара Марковића. Хитроноги везиста је повредио адуктор током октобарске репрезентативне паузе, прве прогнозе су говориле да се сигурно неће опоравити до краја првог дела сезоне, али је опоравак, очигледно, ишао боље од планираног.

- Осећам се све боље и надам се да бих могао на терен већ до краја јесени - рекао је недавно за клупску телевизију Лазар Марковић.

Последња летња аквизиција црно-белих тренира жестоким ритмом индивидуално и питање је дана када ће се укључити у тренажни процес са саиграчима. Како сазнајемо, Марковић би наредних дана могао да добије зелено светло медицинског тима да изађе на терен већ у четвртак против Астане. Та опција, ипак, и није толико реална уколико се има у виду ризик због Марковићеве ровитости, а уз то дуел шестог кола групе Л Лиге Европе против Казахстанаца у Хумској нема никакав такмичарски значај.

Повратник у редове црно-белих је пре повреде, зарађене почетком октобра, одиграо седам утакмица за Партизан и провео на терену укупно 333 минута. У Лиги Европе је одиграо 27 минута против Алкмара у Београду и последњих 12 минута у победи над Казахстанцима у Астани. У Суперлиги је сакупио 223 минута на четири одигране утакмице. Први гол у другом мандату у Хумској постигао је против Пролетера у Новом Саду, а на гостовању Јавору у Ивањици Марковић је био двоструки стрелац.

БЕЗ МИЛЕТИЋА И НАТХА
ЦРНО-БЕЛИ ће бити значајно ослабљени у последњем европском мечу ове јесени против Астане, с обзиром на то да Саво Милошевић сигурно неће имати на располагању двојицу стартера Немању Милетића и Бибраса Натха.

Поуздани дефанзивац је повредио колено против Напретка и за њега је први део сезоне завршен, док је Израелац Бибрас Натхо на гостовању Алкмару у Хагу зарадио трећи жути картон у групној фази који повлачи паузу од једног меча.