ПОДМЛАЂИВАЊЕ или не - све зависи од Атине. У ком ће правцу ићи Црвена звезда, биће познато после утакмице са Олимпијакосом 11. децембра у последњем колу Лиге шампиона. Уколико у мечу одлуке наш најтрофејнији клуб не изгуби, остане трећи у групи Б и пласманом у Лигу Европе обезбеди пролеће у Европи, тренутна стратегија се неће много мењати. Странци ће и даље водити главну реч, јер се највише ослањало на њихов квалитет који код неких и није дошао до изражаја, па би са те стране дошло до одређених корекција.

Од осморице "легионара", клуб је планирао да се сигурно "поздрави" са Шпанцем Кањасом, најављен је и одлазак Боаћија, па би се уместо њих двојице довеле одговарајуће алтернативе, поново из иностранства.

Звезда би сигурно у Лиги Европе имала шта да проба и покаже, јер је ово такмичење много ближе њеним могућностима од Лиге шампиона, где ове сезоне није имала никаквих шанси са мегаекипама као што су Бајерн и Тотенхем. Пре две године, нијансе су фалиле да се у шеснаестини финала ЛЕ избаци ЦСКА, па су очекивања таква да би и сада могло да се равноравно уђе у клинч са већином екипа из "другог европског разреда". Био би то и прави поправни за Ла Пару, Гарсију и Томанеа, недоречена летња појачања, поготово што ће на зиму одрадити и прве праве припреме са екипом.

Независно од тога да ли ће наставити своју европску мисију, Црвена звезда је планирала да у предстојећем прелазном року доведе неколико младих играча, најинтересантнијих у Суперлиги. Преговори се увелико воде са везистом Војводине Мирком Тепићем (18), нападачем Радничког Николом Чумићем (21) и десним беком Вождовца, литвансим репрезентативцем Јутасом Ласицкасом (22).

Све више се прича да ће на "Маракану" из Чукаричког доћи крилни нападач Вељко Бирманчевић (21), некада велика нада Партизана. Међутим, ко год од њих дође, ако Звезда буде играла Лигу Европе, добијаће дозиране прилике, јер је познат став тренера Владана Милојевића и његовог стручног штаба да млади играчи не праве резултат, већ да се постепено припремају да постану првотимци и носиоци тима.

Ипак, у случају да Звезда изгуби од Олимпијакоса и испадне из Европе, дошло би до већег реновирања екипе. Млади би сигурно добили много више простора да рашире крила. Првом тиму ће се из филијале Графичара прикључити Жељко Гаврић, Југ Станојев и Страхиња Ераковић. Сачекаће их Његош Петровић, Вељко Николић и Милош Вулић, млади момци које је Милојевић гурао у ватру ове јесени. Са друге стране, број странаца би се додатно проредио, поред Кањаса и Боаћија, одрешене руке имали би и Бен, Жандер, вероватно и Ла Пара. И без њих, Црвена звезда би имала квалитет да задржи бодовну предност у одбрани шампионске титуле, а притом би и добро подмладила екипу.