Здравко Мамић је и даље активан на догађајима везаним за фудбал. Некадашњи први човек Динама из Загреба, који је ведрио и облачио хрватским фудбалом, прокоментарисао је у Сарајеву неспортски отказ тренера Сарајева Хусрефа Мусемића.


- Испратио сам целу причу и посебно сам осетљив на презиме Мусемић. То су величине, међу највећима које је БиХ фудбал дао. Што се тиче Хусрефа, познајем га лично. Пратим његове резултате и знам да је освојио дуплу круну. Морам да кажем да сам се и ја мало посрамио јер сам и ја током своје каријере отпуштао тренера. Нисам имао тако радикалан случај да је неко био први и да буде смењен коло пре краја јесењег дела првенства. Са овим искуством које имам данас ништа слично не бих приредио тренеру, поготово некој легенди. Њега навијачи Сарајева воле и нема сумње да ће учинити све да га врате тамо где му је место – рекао је Мамић.


Човек који је непредвидив у својим излагањима и увек интересантан јавности, без обзира на то да ли су му потези популарни или не, рекао је да га људи желе у БиХ фудбалу, али он има друге планове...


- Људи желе да се активирам у Босни и Херцеговини, али ја не желим да се везујем за једну средину, један клуб. Желим да ме сви воле, сви народи. Ако бих ушао у један клуб то не би било добро за мене. Очекујем да се, једног дана, вратим у Хрватску, али знам да Босна никада неће изаћи из мене. Ако епилог на суду буде другачији, нећу имати ништа против тога да останем заувек овде.