Приче о новом ангажману Златана Ибрахимовића и могућности повратка у Серију А активирао је сећање на догодовштине из Италије. Било их је, а она која се не заборавља односи се на сукоб са Италијаном Марком Матерацијем.


- Играли смо против Интера. Матераци је улетео у мене као убица и повредио ме. Он је био чврст фудбалер, то је у реду, али постоје два начина да се буде чврст. И Паоло Малдини био чврст, али са другачијим немерама. Тренер Фабио Капело је рекао да ће ме заменити. Рекао сам да хоћу да се вратим и вратио ме је. Желео сам освету. Ако ми неко уради нешто тако, ја то не заборављам. После два минута сам осетио велики бол, морао сам да изађем - рекао је Ибрахимовић.


Златан се вратио у Италију 2010. године и обукао дрес Милана. То је значило да ће се бар два пута током сезоне поново срести са Матерацијем.


"Сви су били против мене, али то ме мотивише. Ипак, ако изгубите контролу, неће бити добро. Добио сам пенал на једној утакмици. Ко ме је оборио? Матераци. У другом полувремену је опет кренуо на мене и ја сам га ударио потезом из теквондоа. Послао сам га у болницу. Дејан Станковић ме је питао зашто сам то урадио. Рекао сам му да сам чекао тај моменат четири године", открио је Ибрахимовић.Није прошло ни неколико дана и огласио се Марко Матераци, наравно преко друштвених мрежа. Непредвидиви Италијан, бивши репрезентативац и играч Интера, погођен сујетом после Ибрахимовићевих сећања изнова је ставио до знања да ни он никоме не остаје дужан.


"Дођох, видех, освојих... У сваком случају, хвала ти Златане, никад не бисмо успели без тебе", написао је Матераци испод фотографије Интерових играча са пехаром Лиге шампиона коју су освојили тек када је Ибрахимовић отишао са “Меаце” и Интеров дрес заменио за Барселонин.


Иначе, сви знају да је трофеј Лиге шампиона једини који Златану Ибрахимовићу недостаје у каријери.