Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић, рекао је данас победе над Радником, да његова екипа заслужује да буде вицешампион Србије.

- Имали смо иницијативу током свих 90 минута, иако је своје шансе имао и Радник, који је играо отворено и желео да дође до једног или сва три бода. На нашу срећу, није успео у томе, а данас су нам још неки резултати ишли на руку - рекао је Лалатовић.

Војводина је данас победила Радник са 1:0, у 19. колу Супер лиге Србије.

- Није лако играти када знате да, ако не победите, губите другу позицију и зато је опет био велики притисак на мојим играчима. Радује ме то што смо опет на терену имали петорицу играча до 20 година старости, а са тако младом екипом, појачаном са три-четири искусна играча, ми смо и даље на другој позицији, при чему Партизану тренутно бежимо четири бода, а Чукаричком два - рекао је Лалатовић.

- Остало је још једно коло до краја и, ако Бог да, мислим да смо заслужили да будемо вицешампиони Србије, што би за све нас овде био велики успех - додао је он.

Лалатовић је честитао играчима на свему што су показали ове полусезоне.

- Екипе су изједначене и није лако играти. Нити смо ми квалитетнији од других, нити су други квалитетнији од нас, али имамо јак колектив, а атмосфера у клубу у последњих месец и по дана је стварно сјајна - рекао је Лалатовић.

Он је истакао и да се након одласка Николе Лазетића атмосфера у клубу поправила.

- Морам да кажем и то да већ месец и по дана радимо без спортског директора, јер га немамо. Не знам да ли је Никола Лазетић званично дао отказ, али од његовог одласка, атмосфера у клубу се јако поправила и играчи су поново насмејани, а запослени задовољни. Добри резултати се и стварају из добре атмосфере, а она нас је била пољуљала у једном моменту - рекао је Лалатовић.

На данашњем мечу, баш као и у прошлом колу против Рада, Војводина није искористила једанаестерац у своју корист.

- Против Рада смо промашили пенал при резултату 2:1, када смо могли да решимо утакмицу, а сада код 0:0. Међутим, оба пенала су извели млади играчи - Топић који има 18 година и Веселиновић који има 20. На тренинзима вежбамо пенале и они их добро шутирају, а на утакмици ја увек пустим да пенал изведе играч који је одлучан и који сам тражи да то уради. Но, можда им је недостајало искуства да пенал претворе у погодак - рекао је Лалатовић.

У последњем мечу ове године, Војводина ће у недељу гостовати екипи ТСЦ-а у Сенти.

- Надам се да ћемо одиграти добар меч и против ТСЦ-а у недељу и да ћемо се са тог тешког гостовања вратити непоражени, а ја бих волео и са сва три бода - рекао је Лалатовић.