У центру пажње Премијер лиге данас је дуел на “Олд трафорду”. Манчестер јунајтед дочекује Тотенхем, овог пута, неће сва пажња бити усмерена ка играчима него ка клупи гостујућег тима коју води Жозе Мурињо – некада звезда “Театра снова”.


Португалски тренер је остао у добрим односима са управом Јунајтеда, а навијачи му скандирају име кад год га виде. На конференцији пред меч у Манчестеру Мурињо се опустио пред новинарима па говорио и о професионалним и о приватним стварима.


- Не долазим овде са лошим намерама, него као тренер који сада жели да игра против Јунајтеда и да га победи – рекао је тренер Тотенхема и скренуо пажњу присутнима да он из Манчестера није отишао јуче. - Ви на то гледате као да је било јуче. Ако желите да причамо о Јунајтеду као противнику то је у реду. А ако желите да причамо о мојој прошлости у њему све се своди на неколико слика из тог периода које су у мојој канцеларији – рекао је Мурињо.


Наравно да је све занимало о којим сликама је реч:


- Једна је са финала Лиге Европе у Стокхолму, са мојим сином. Друга је са финала Карабао купа на којој држим пехар.


Једно од интересантнијих питања из прошлости било је зашто Мурињо никада није имао кућу или стан у Манчестеру?


- Био бих несрећан да сам био у својој кући. Морао бих да чистим, што нисам желео, да пеглам, што никада нисам научио. Морао бих и да кувам, а једино што умем да спремим су пржена јаја и кобасице. Овако сам имао одличан апартман у хотелу и био сам задовољан у том свом простору. У њега сам се уселио и донео све своје ствари: телевизор, компјутер, књиге ... Имао сам телефонску линију. А имао сам и могућност да наручујем храну и пиће, када не желим да сиђем у ресторан – испричао је Мурињо.