Мало ко се сећа Илана Арауха (39). Бразилски нападач, који сада има 39 година, је носио дресове Паране, Сао Паола, Атлетико Параненсеа, Сошоа, Сент Етјена, Вест Хема, Интернационала, Ажаксиоа и Бастије, а успео је чак да одигра и три меча за репрезентацију Бразила 2003. године.


Међутим, данас је доспео у жижу јавности због интервјуа који је дао за француски “Л'Екип”. Препричао је невероватну ситуацију која му се догодила, а у којој су учествовали Срби.


- После кратких епизода у Вест Хему и Интернационала сам у лето 2011. године дошао у Ажаксио како бих потписао уговор са клубом. Недељу дана сам чекао, ништа се није догађало, да би онда по мене дошао председник клуба Ален Орсони - прича Илан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дрогба испунио жељу Мбапеу и добио аплауз публике (ФОТО/ВИДЕО)


Открио је шта се онда догодило.


- Дошао је у блиндираном “БМВ-у”, а првобитни договор је био да идемо на ручак. Тада сам приметио да се пењемо у корзиканске планине. Питао сам га зашто је дошло до промене плана и објаснио ми је да је за њега превише опасно да руча ту. Онда смо дошли до неке недођије. Ушао сам у собу без прозора и ту потписао уговор док су испред врата стајала два наоружана Србина - открио је Араухо.


Одиграо је 26 утакмица за Ажаксио и постигао шест погодака.