Лионел Меси је шести пут освојио “Златну лопту” и свако признање му је другачије драже од претходног. Нападач Барселоне је после доделе у Паризу, са осмехом на лицу, уз породицу као највећу подршку, рекао да има много среће у животу и да је благословен.


- Ово је потпуно другачији тренутак за мене, јер га проживљавам са породицом и децом. Жена ми увек говори: Немој никада да престанеш да сањаш, увек ради на томе да будеш бољи и уживај. Ја имам много среће и благословен сам – река је нападач Барселоне који је признање примио од Луке Модрића, прошлогодишњег освајаћа “Златне лопте”.


Аргентинац је одлучио да до пензије буде веран Барселони. До овог признања довела су га 54 гола у дресу шпанског клуба и репрезентације. Меси (32) не размишља о пензији:


- Надам се да ћу још дуго да играм фудбал. На терену сам веома срећан и схватио сам да ће бити веома тешко када, једног дана, дође време за пензију. Али, предамном су још лепе године. Желим у животу да уживам у фудбалу и својој породици.


Да су Месији здрава породица која се смеје и радује, као и да су подршка једни другима говори и реакција Месијевих синова у тренутку када њихов бива проглашен за најбољег.