Селектор Хрвата би волео да избегне Србију на ЕП

Novosti online

01. 12. 2019. у 08:32

Селектор Хрвата би волео да избегне Србију на ЕП

Давор Шукер и Златко Далић фото: AP Photo/Andreea Alexandru

Најважније нам је било да избегнемо Португалију из трећег шешира. То се догодило. Група са њима била би много тешка – каже Златко Далић
“Орлови” су добили потенцијалне ривале на предстојећем ЕП, до којег ће покушати да дођу преко баража Лиге нација. Уколико изабраници Љубише Тумбаковића изборе место на завршном турниру континенталног шампионата, играће у групи Д, у Лондону и Глазгову, против Енглеске, Хрватске и Чешке.

И док “орлови” тек треба да обезбеде визу за ЕУРО, селектор Хрвата Златко Далић већ сада истиче да би волео да избегне окршај са Србијом, имајући у виду потенцијалне ривале из плеј-офа Ц стазе.

- Норвешка, Србија, Бугарска, Шкотска... Кад тако погледате Србију би ту ваљало избећи. Сви су незгодни ривали. Опет, Шкоти ако прођу играмо против два домаћина. Не знам. Надам се да можемо да поновимо оно са Мундијала у Русији – рекао је Далић и потом прокоментарисао остатак жреба.

- Најважније нам је било да избегнемо Португалију из трећег шешира. То се догодило. Група са њима била би много тешка. Поново играмо с Енглезима... Мислим да је реално да прођемо групу, то је наш основни циљ и задатак. Енглеска је најважнија, прва утакмица, опет на „Вемблију“, не може бити боље по нас у смислу спектакла. Морамо до две победе ако желимо да прођемо групу - поручио је Далић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)