Спортски директор Фудбалског савеза Србије (ФСС) Владимир Матијашевић изјавио је данас да је фокус ФСС не баражу за ЕУРО и првој утакмици против Норвешке у Ослу и да се не размишља о промени селектора А селекције Љубише Тумбаковића.


Матијасевић је тренутно у Букурешту, где ће вечерас заједно са председником ФСССлавишом Кокезом и генералним секретаром Јованом Шурбатовићем пратити жреб за Европско првенство 2020.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Најчуднији жреб у историји фудбала: Ако прођу бараж "орлови" ће сигурно играти у Лондону и Глазгову, један од ривала Енглеска


Србија ће видети ко ће јој бити противници у групи Д, где ће ако буде у марту успешна у баражу играти против Енглеске и још две селекције чија ће имена сазнати после 18 часова кад почиње извлачење у Румунији.


- Нисмо причали о промени селектора. Не видим сврху таквих текстова који се појављују у медијима повремено и који нису тачни. Не доносе добро ни селектору, ни савезу, ни играчима - рекао је Матијашевић.


Делегација Фудбалског савеза Србије стигла је у Букурешт пре два дана. Матијашевић каже да има времена за причу о потенцијалним противницима на ЕУРУ и жребу.


- Имали смо низ састанака како са предствнцима УЕФА, тако и са члановима других делегација. Добро је бити овде, али ми морамо да будемо релани. Вечерашњи жреб посматрамо кроз призму онога што нас очекује у марту. За нас је утакмица против Норвешке далеко битнија од тога против којих ћемо селекција евенутално играти ако се пласирамо на ЕУРО. И у том правцу једино размишљамо -порчио је Матијашевић.