И Милорад Косановић, баш као и Саво Милошевић, сматра да је пораз Црвене звезде од Бајерна у Лиги шампиона (0:6) реалност српског фудбала. Тренер Радничког из Ниша је става да се у Србији не игра озбиљан фудбал од 1996. године и да је у томе највећи проблем.


Разним именима бисмо могли да назовемо висок пораз од Бајерна, дакле, и бруком, срамотом. Али, и реалношћу, у овом моменту. Последицом неиграња озбиљног фудбала, од 1996. Недостатком врхунских играча, последњи је изданак Војводине – Душан Тадић. Доскора су фудбалске школе добро радиле и „избацивале нешто”, конкретно: европске и светске прваке у омладинској конкуренцији. И, одједном се појавио Бродарац, на силу убацио у сва такмичења и усиљено гура тренере и дечаке у репрезентативне селекције. Расуло… не знам како бих рекао другачије – рекао је Милорад Косановић за “Спортски журнал”.


Искусни тренер напомиње да је пораз Звезде од Бајерна очекивао и да квалитет два тима не би требало упоређивати.


Убедљив пораз сам очекивао јер Бајерн има све што нема Звезда. Компактну и покретљиву екипу, чврсту и снажну, креативну у средини и силу напред. Без тога нема шта да тражи, у савременом фудаблу. Нема тај ниво да би добила утакмицу. Погледајмо колико је голова примила минуле и ове сезоне у Лиги шампиона, колико постигла. Истоветно и Партизан, репрезентација.