Током полувремена синоћних утакмица Лиге шампиона у студију РТС је, као коментатор, седео Раде Богдановић. Некадашњи играч Атлетико Мадрида је на свој начин, без длаке на језику, у једном даху, предочио детаљно случај Усман Дембеле. А разлог за то била је повреда младог играча Барселоне на почетку меча, који је морао да напусти терен.


- Ми живимо у времену апсурда. Дибала је плаћен, са бонусима, 150 милиона евра. Толико треба Клиничком центру да се тотално реновира и да се у њему лечи 7.000.000 становника. Његов трансфер је износио 35 одсто вредности Комерцијалне банке. Барселона му је прво ангажовао нутриционисту да му објасни да не треба да се храни у ресторанима брзе хране. Затим су му довели психијатра да му објасни да је професионални фудбалер да по ноћи не сме да гледа порниће и да са својим рођацима организује видео игре на професионалном нивоу. Замислите човек са пет, шест милиона евра нето плате је све то себи дозволио. Јесте он млад, али је илузорно причати о таквим спортистима у времену у ком живимо – рекао је у емисији РТС Раде Богдановић, са гримасом на лицу: батали дете фудбал, није то за тебе.


И то није било све јер Богдановић прати развојни пут Дембеле, додуше погрешио је са његовим именом. Повреда га ни мало није изненадила:


- Муса сваке године у октобру, новембру, када га неко одвали он се повреди. Прошле године био је то бутни мишић, сада је вероватно зглоб. Све су то повреде које су трајале по два три месеца.


Раде Богдановић је наравно причао и о фудбалу, о ривалима Барселони и Борусији из Дортмунда. У тренутку када је домаћин на "Камп ноу" водио са 2:0 Богдановић никакве шансе није давао немачким "милионерима". На констатацију водитеља Страјнића да Борусија није у форми у Бундеслиги, Богдановић је рекао:

- Не они су испали из форме још у априлу прошле године. У завршници Бундеслиге када је тренер одлучио да игра у задњој линији са четири црнца. Тада му је кренуло све низ воду и није се опоравио до данас. Он је већ печен, њему су дани већ одбројани.