Звездан Терић контроверзна личност у српском фудбалу, нешто попут Здравка Мамића у хрватском, па и не чуди што су тамошњи медији одлучили да направе опширан интервју са генералним директором Звезде. Бивши фудбалер ОФК Београда је отворио душу као никада до сада, причао је озатворским данма, али и ситуација у којој се налази некадашњи први човек Динама.

- Не бих саветовао Здравку да се преда, јер знам да не би имао фер суђење (Терзић је превидео да је Мамић већ осуђен, прим. аут). Рекао бих му да се врати у Хрватску када се промени политичка ситуација. Мислим да је држава била неправедна према њему- каже Звездан Терзићу интервју за “Вечерњи лист”.

Терзић, који је препородио Звезду сматра да је Мамић много урадио за Динамо и Хрватску.

ТЕНК НИЈЕ СИМБОЛ ОЛУЈЕ Велику буру подигло је постављање тенка испред Маракане, али Терзић негира да он има било какве везе са Хрватском. - Тенк је симбол борбеног духа клуба, а не рата, како су покушали представити неки опозициони медији и лидери, спомињући Вуковар, Олују. Будалаштине! Тенк је и на стадиону ЦСКА. То је само макета - рекао је генерални директор Звезде.

- Мамића много волим и мислим да је добар човек, али иритирао је јавност. Били смо на скијању у Аустрији 2013. године и тада сам му "нацртао" шта ће се десити. Здравко је потценио средину у којој живи. Сатима смо седели за шанком, мало попили и доста причали, јер сам прошао кроз сличну ситуацију. Рекао сам му: "Знам да радиш добре ствари за Динамо, репрезентацију и Хрватску. Проблем је што ће људи који ће одлучивати о твојој судбини гледати свој интерес. Почео си да сметаш, схвати то" - објашњава Терзић.

Терзић истичеи да је саветовао Мамићу да се повуче док је на врху.

-Здравко је почео да се препуцава са хрватским министром Жељком Јовановићем. Рекао сам му да ми се то не свиђа и да је одлика мудрих људи да се повуку кад су на врху. Говорио сам му то из искуства. Где је завршио Милошевић, где Ђинђић, где су завршили Санадер и Тодорић, где је пет најмоћнијих бизнисмена у Србији и како су завршили... И то курчевито понашање, свађе с медијима, низак праг толеранције... На крају су га дочекали за све то- поручује функционер клуба с "Маракане".

Звездан се осврнуо и на време које је провео иза решетака и што никада није причао у српским медијима.

- Ја сам се вратио добровољно иако су ми пријатељи говорили "немој, превариће те". Троје деце је у Београду расло без мене. За оно за шта су ме теретили очекивао сам орден, а не притвор! Али дођеш у ситуацију да ти нељуди одлучују о судбини. Кад сам видео да се притвор с обећаних десет дана продужио на седам месеци, схватио сам да ме држава преварила. Одржало ме је што сам пуно тренирао и читао. Прочитао сам више од 250 књига док сам био у бекству и у притвору. Читао сам све, од руских и француских класика до модерне књижевности- истиче генерални директор црвено-белих.

Као мали Терзић је имао свог идола, а то је био садашњи почасни председник Црвене звезде, легендарни Драган Џајић.

- Био сам велики фан Драгана Џајића, скупљао сличице, лепио их у бележнице. Први пут дошао сам на Маракану кад се Џаја опраштао, у септембру 1978., у пријатељској утакмици Југославија – Аргентина. Имао сам 12 година, отац ме први пут довео на Маракану, тад сам мислио да нема већег доживљаја. Звезду сам пре тога гледао у Суботици и Новом Саду. Био сам опчињен миксом црвено-бијелих дресова и зеленог терена - каже Терзић.

Први човек Звезде се дотакао и концерата на које иде и истакао да не мрзи никога.

- Био сам на концерту Прљавог Казалишта 2012. године. Кад чујем песму заиста не размишљам о томе је ли из Хрватске или Србије. Дина Мерлина обожавам и не пропуштам концерте, не размишљам одакле је, као ни одакле је Хоура или Парни ваљак. То су песме уз које смо одрастали, заљубљивали се, у свакој песми нађеш себе или успомене. Ван памети ми је да због политичких разлога будемо против онога што јесмо, а јесмо људи. Кад је почео рат, мислио сам да је то ружан сан, да је то нешто немогуће. Имам пуно пријатеља с ове и с оне стране, па венчао ме Хрват! Миљенко Шпољарић из Белишћа, мој саиграч из ОФК Београда. Волим Србију, али нисам учен да неког мрзим- рекао је Терзић.