У СЕДИШТУ УЕФА у Ниону данас у подне биће одржан жреб плеј-офа, односно баража, за одлазак на Првенство Европе 2020. године. Европска кућа фудбала се потрудила да кроз Лигу нација, али и уобичајене квалификације које су завршене пре неколико дана, до границе нејасног закомпликује систем одласка на велико такмичење.

И то толико да се за њега данас интересују само они најупорнији, или они који воле тешке математичке комбинације. За навијаче фудбалске репрезентације Србије најважнији податак је да ће "орлови" у полуфиналу плеј-офа 26. марта следеће године играти у Ослу против Норвешке, да ће им евентуални ривал у финалу бити победник дуела Шкотска - Бугарска, Израел, Румунија или Мађарска, а да ће на данашњем жребу управо бити одређен ривал Шкотима, као и домаћин тог финалног дуела који ће бити одигран 31. марта.

Следеће недеље, 1. децембра, биће одржан жреб група за Првенство Европе 2020. године које ће се одржати у 12 великих европских градова и тек је он закомпликован, а многи актуелни и бивши фудбалери рекли су ових дана да је чак и обесмишљен.

У мору новитета УЕФА је одлучила, на пример, да ће сваки тим који извади визу за ЕП играти у групи која се игра у тој земљи. Због тога је, према "алгебри" УЕФА, већ познато да би Србија, уколико оде на ЕП, сигурно већ била у групи Д са Енглеском и можда са Француском, Хрватском, Пољском или Швајцарском. Многима се систем жреба није свидео, а питање је какви ће тек коментари бити када се заврши.

ТУМБАКОВИЋ НА ЖРЕБУ

ДЕЛЕГАЦИЈУ Фудбалског савеза Србије данас ће на жребу баража за ЕП у Ниону предводити селектор Љубиша Тумбаковић. Он ће уживо моћи да сазна име ривала у евентуалном финалу, као и место где би се играо тај меч.