БРЗО размишља, лепо додаје, открива се, тражи лопту, све ради у покрету... Млади Вељко Николић (20) је на свом дебију у куп мечу против Мачве за сат времена само наговестио квалитете које поседује и које би тек требало да демонстрира у Црвеној звезди. Очекивања су велика, јер је још у млађим категоријама "заокружен" као префињени везиста са оригиналним смислом па нису изостала ни поређења са Марином и Модрићем. У нашем фудбалу је таквих играча, чак и у наговештају, веома мало.

- Пресрећан сам због дебија - рекао је Николић. - Сигуран сам да бих наступио и раније, али ме је омела повреда и операција киле на почетку сезоне. Драго ми је што сам добро одиграо, задовољан сам како је то изгледало и надам се да ћу тако наставити. Тренер Милојевић се двоумио коју позицију да играм, одлучио се за "десетку" и мислим да је управо то место на терену које ми највише одговара. Пред утакмицу ми је рекао да будем опуштен, да ништа неће посебно тражити од мене, да играм своју игру и да неће бити никаквих проблема.

Звездиним навијачима је било посебно драго да виде дете клуба на ватреном крштењу, пошто ове сезоне у првом тиму није било играча из омладинске школе Црвене звезде. Поред тога што је пажњу на себе скренуо у млађим категоријама, истакао се и на прошлогодишњем каљењу у филијали Графичара.

- Против Мачве је било неколико лепих потеза и додавања, тако да могу да кажем да сам задовољан за први пут. Међутим, то је само почетак, сигуран сам да ћу из утакмице у утакмицу бити све бољи. Памтићу деби, била ми је изузетна част. Сан ми је да одрадим цео уговор у Црвеној звезди до 2023. године, имам велику жељу да оставим дубљи траг - истакао је Николић.

Још пре две године генерални директор клуба Звездан Терзић је за Вељка рекао да би требало да израсте у новог Марка Марина.

- Драго ми је да ме пореде са нашим капитеном, он је велики играч. Трудићу се да радим што више како бих дошао до тог нивоа на коме је он и како би ме навијачи упамтили. Нисам још потпуно спреман, имао сам операцију летос. Одиграо сам око 60 минута, то је за почетак сасвим довољно, план је да постепено повећавамо минутажу. Срећан сам што сам успео да купим публику неким потезима, надам се да ће ми за неколико година цео стадион аплаудирати.

ОЗИЛ КАО ИДОЛ

ВЕЉКО је рођен у Београду, а у Црвену звезду дошао је са 17 из ОФК Баограда, где је дебитовао за први тим. Узор је пронашао у виспреном креатору Арсенала.

- Највише волим Озила, он ми је идол. Играмо на истој позицији, нема везе што је левоног. Стално га пратим, гледам на "Јутјубу" његове потезе, покушавам да га копирам и надам се да ћу можда некад бити као он - каже Вељко и додаје да у слободно време највише воли са другарима да игра плејстејшн, а обожава да гледа серије. "Викинзи" су му најомиљенија.