МЛАДУ фудбалску репрезентацију Србије задесио је исти "вирус" као и сениоре. Изабраници Илије Столице су били половични у новембарском циклусу квалификација. Убедљив тријумф над Естонијом (6:0) и скоро па лаган пораз од Русије (0:2) јасно су означили где је тренутно место "орлићима".

То је четврто место на табели и прилично песимистичан поглед на следеће Првенство Европе које ће се играти 2021. године. Руси су преслишали вршњаке из Србије експресно на стадиону "Чаир" у Нишу. Чалов у 8. и Сулејманов у 44. минуту су осигурали победу гостију, лош шпански судија Мунуера се уклопио у бледу слику са терена, јер је пропустио да свира бар један или два пенала за Србију.

- Примили смо голове у психолошки тешким тренуцима, покушали смо до краја утакмице да дођемо до једног гола који би сигурно променио ситуацију на терену, нажалост у томе нисмо успели. Имали смо неколико изгледних ситуација, од стативе до неколико зицера. Не бих улазио у неке дубље ствари, да ли су постојала два или три играња руком у шеснаестерцу Русије, јер то су ствари на које не можемо да утичемо. Морамо да прихватимо пораз као саставни део неке наше приче. Сигурно да није све у овој групи завршено - признао је селектор Илија Столица.

Капитен Србије Лука Аџић је прилично тешко доживео пораз од Руса. Да је којим случајем Србија славила победу "башкарила" би се на другом месту на табели, заједно са Пољском до краја 2019. године.

- Руси су се показали као дисциплинована екипа, тешко смо стварали шансе, тешко стварали вишак по боковима и кроз средину терена. Нисмо успели да покажемо наш квалитет, много нам је жао због тога, али то је фудбал - рекао је Аџић.