ЛУИС Енрике се после пет месеци званично вратио на клупу репрезентације, што су у Шпанији сви дочекали са одушевљењем, осим смењеног Роберта Морена. Стратег који је добио отказ после последњег меча квалификација за ЕП 2020. са Румунијом (5:0), најпре је плакао, а касније се опасно наљутио.

Морено је очекивао да ће после избореног одласка на завршни турнир добити шансу да води национални тим и на великом такмичењу. Међутим, Фудбалски савез Шпаније је одлучио да врати Енрикеа, који се повукао у јуну, како би био уз болесну кћерку, која је преминула у септембру. А Морено је успешно попунио празнину и одвео екипу на ЕВРО.

- Сви су знали да ће, ако Енрике жели да се врати, врата за њега увек бити отворена. Он ће наставити да ради и на Светском првенству у Катару 2022. године - рекао је председник савеза Луис Рубијалес.

После меча са Румунијом, синоћ, Морено се у сузама опростио са играчима, а касније се није појавио на конференцији за медије. Није желео да дође ни на промоцију Енрикеа, коме је девет година био помоћник, а на састанак са првим човеком Рубијалесом, где је требало да се договори око услова одласка, послао је адвокате. Шпански медији пишу да се Морено поверио најближим сарадницима да се осећа искоришћено и да сматра да га је савез издао.