Тренер Луис Енрике вратио се данас на место селектора фудбалске репрезентације Шпаније, пет месеци након што је напустио функцију.

Енрике је из приватних разлога у јуну напустио функцију, а репрезентацију је преузео његов помоћник Роберто Морено. Енрике је желео да буде уз болесну ћерку, која је умрла крајем августа.

Под Мореновим вођством Шпанија је непоражена и пласирала се на Европско првенство.

Председник Фудбалског савеза Шпаније Луис Рубијалес рекао је на конференцији за новинаре да се Енрике вратио.

- Сви су знали да ће, ако Луис Енрике жели да се врати, врата за њега увек бити отворена. Он ће наставити да ради и на Светском првенству у Катару 2022. године - рекао је он.

Рубијалес је навео да је Морено обавестио челнике Савеза да ће отићи са функције после разговора са Енрикеом, који му је рекао да би волео да се врати у репрезентацију.

- Луис Енрике је био лидер овог пројекта. Морено би остао селектор да Луис Енрике није пожелео да се врати - додао је Рубијалес.

Шпански медији пренели су да се Морено опростио од играча после јучерашње утакмице са Румунијом у Мадриду. Он се није појавио на конференцији за новинаре после утакмице, али ни јутрос на састанку са челницима Савеза, на разговорима око услова одласка.

- Робертови резултати као нашег селектора су били веома добри, то морамо да поштујемо. Захвални смо му на уложеном труду - навео је председник Савеза.

Енрике је преузео репрезентацију Шпаније после елиминације са Светског првенства у Русији 2018. године.

Предводио је екипу у Лиги нација и почео је квалификације за Европско првенство 2020. године.