Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Гарет Саутгејт рекао је да можда неће бити на том послу на Светском првенству у Катару 2022. године.


"То ће у великој мери зависити како ће проћи наредно лето. Када имате лошу недељу, људи могу да се одљубе од вас и онда нема подршке да останете, а то може да утиче на екипу. Реалистичан сам по питању како могу ствари да се окрену, али увек смо планирали краткорочно, на средњи рок и другорочно у последњих осам година", рекао је Саутгејт, пренео је Скај.


Енглеска се пласирала на Европско првенство 2020. године, а победама против Црне Горе и Косова обезбедила је прво место у групи и место међу носиоцима.


Саутгејт ће наредног месеца у Катару пратити светско клупско првенство на коме ће наступити Ливерпул и обићи потенцијална места на којима би енглески камп могао да борави на Мундијалу 2022. године, али је рекао да нема гаранција да ће бити на клупи за тај турнир.


"Када сам почињао посао и гледао остале Савезе, скоро да нас је било срамота да одемо да погледамо где бисмо требали да се припремамо. А Немачка је увек била тамо и већ обезбедила најбољи хотел. Мислим да бисмо требали да будемо храбрији и да кажемо није лоша срећа отићи и урадити то", навео је он.


Саутгејт је рекао да сви морају да имају веру у оно што раде и да на прави начин обаве припреме.


У штабу Енглеске планирају да екипа проведе неко време у иностранству пре почетка Европског првенства у јуну. Саутгејт сматра да сви морају да прихвате велика очекивања, после пласмана у полуфинале Светског првенства и добрих квалификација за Европско првенство.


"Морамо да одемо на турнир са много самопоуздања, али знамо и да има ствари у нашој игри које морамо да поправимо. Многе велике екипе ће тако размишљати, сви имају јасне предности и ствари које би могли да истакну и искористе", навео је Саутгејт.


Његов уговор са Фудбалским савезом Енглеске истиче после Мундијала у Катару 2022. године.